Oppskrift til ca. 30 troppspeidere inkl noen ledere. Mengder på tilbehør er ut i fra erfaringer, jo mer «voksene» speidere jo mer pesto og tomat går f.eks.
Hoveddel
- 3 kilo pastaskruer
- 3 kilo grillpølser
- 2 bokser nduja (den fra Peppes er god og er relativt billig)
- 4-5 løk
- 1 hvitløk
- 3 bokser creme fraishe
- Timian, salt og pepper til smak
- Olje
Tilbehør
- 2 glass rød pesto
- 2 glass grønn pesto
- 2 stk Parmigiano Reggiano 150 gram
- 500 gram små tomater
- 2 poser vårløk
Utstyr
- Muurikkastekehelle eller ett par store stekepanner
- 2 store kjeler
- Pastagaffel
- Stekespade
- Rivjern
- Noe til å røre inn creme fraishe i pastaen med
- Kniver, skjærefjøler og litt bakker og boller til å ha ting i og ting til å ta tilbehør med.
Hvordan
- Del opp pølse, løk og hvitløk i passe små biter.
- Riv opp ost, del tomater i to og vårløk i små biter.
- Kok pasta som anvist på pakningen, greit å ta ca 1,5 kilo pasta i hver kjele – dette finner du ut av. Hell av mesteparten av vannet, ta gjerne vare på 2-3 dl kokevann.
NB! Bland inn olje i pastaen så den ikke klumper seg mens den venter. - Stek løk og hvitløk i olje litt først, før du tilsetter pølse og nudja. Viktig å steke ut oljen (og all smaken) av ndujaen så hakk den opp i småbiter med stekespaden.
- Tilsett krydder etter smak – ta i mer enn du tror.
- Bland sammen pasta, pølser (pass på å få med all oljen – og smaken – fra pølsene) og creme fraish. Bruk pastavann til å gjøre det litt mer flytende.
- Server med tilbehøret ved siden av slik at speiderne kan selv velge hva de vil ha.
- Passer best med gul saft servert som drikke
Denne retten er fin å lage med speidere, alle kan kappe opp ting og steke det. Husk at praten ofte går lett(ere) rundt kjøkkenet enn andre steder. Speidere som er med å lager mat tørr også å smake på mat de ikke har prøvd før.
En form for veggisversjon kan du finne her: Kremet pasta med smørstekt brokkoli. Hvis speiderne dine har laktoseintolleranse så gå får laktosefrie pølser og creme fraishe.
Legg igjen en kommentar