En god vegetargryte som passer like godt på hytta som i skogen

For ca 10 personer

  • 1250 g Pasta
  • 500 g erter
  • 4 brokoli i buketter
  • 6 sjalottløk
  • 200 g revet Parmesan
  • 100 g smør
  • 1 sitron, revet skall
  • 600 gram kremost
  • Timian, pinjenøtter, salt og pepper
  • Olje

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det er ett minutt igjen av koketiden, tilsetter du grønne erter. Sil av vannet, men ta vare på noe av det til senere. Rør inn litt olje i pastaen og sett til side.

Mens pastaen koker, lager du smørstekt brokkoli. Finhakk sjalottløk, del brokkoli i små buketter og fin riv parmesan. Varm smør i en stor stekepanne, tilsett brokkoli og stek den mør. Tilsett finhakket sjalottløk underveis. Husk at brokkolien fortsatt skal ha god tyggemotstand når den er ferdig. Riv til slutt over sitronskall, dryss over cirka halvparten av parmesanen og bland sammen. Smak til med salt og pepper.

Bland kremost og litt av kokevannet sammen i en kjele over middels varme til du får en passe tykk saus. Ta kjelen av platen og bland inn pasta og grønne erter.

Bland inn brokkoli, litt fersk timian og dryss over resten av parmesanen. Topp med pinjekjerner.